Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

2021. január 26. – 20:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökének és az első Orbán-kormány oktatási miniszterének friss pártja, az Új Világ Néppárt is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain, mondta Pálinkás az ATV-nek.

A pártelnök azt mondta, az a céljuk, hogy egy teljesen nyitott előválasztáson „a teljes Fideszen kívüli világ megmérettessen”, és 2022-ben a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét.

Az összefogott ellenzéki pártok – DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd – már korábban megállapodtak abban, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet támogatnak, és egyetlen közös listát állítanak.

A momentumos Hajnal Miklós erre úgy reagált az ATV-nek, hogy minden jelöltnek lesz lehetősége indulni az előválasztásokon, aki megfelel az előválasztás szabályainak, a párbeszédes Tordai Bence szerint pedig „az előválasztás a legjobb módja annak, hogy egyesítsük erőinket”.

Pálinkás azt is mondta, ha a pártok nem támogatják a csatlakozásukat, úgy önállóan indulnak majd, ahogy a Kétfarkú Kutya Párt, a Szanyi Tibor-féle ISZOMM, a Mi Hazánk Mozgalom és a Volner Párt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!