Gázpisztollyal raboltak ki egy alkatrészboltot Székesfehérváron

2021. január 25. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gázpisztollyal rabolt ki egy autóalkatrész-üzletet hétfő reggel egy férfi, az ügy miatt a TEK is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre és környékére, hogy segítse a rendőrség munkáját az elkövetők kézre kerítésében – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint 2021. január 25-én reggel Székesfehérváron, a Zámolyi úton lévő szaküzlet parkolójában egy maszkot viselő férfi egy járművéből éppen kiszálló férfihez lépett, a gyanú szerint gázpisztolyt tartott hozzá, és az üzletbe kísérte. A bent lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől a széf kinyitását kérte, és a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le. Az fmc.hu információi szerint a széfet végül nem tudták kinyitni, így a rabló csak a kasszában található váltópénzt tudta magához venni.

Az egyik alkalmazott több ezer forintot adott át az elkövetőnek, aki ezt követően a sértettet az autójába kényszerítette, hogy azzal távozzanak. Néhány perc elteltével a sofőrt megállásra szólította fel, majd kiszállt a kocsiból és gyalogosan elmenekült. A bűncselekmény során senki nem sérült meg. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök két férfit állítottak elő, akik elszámoltatása jelenleg is tart.

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, és a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat, információkat gyűjtenek, tanúkat hallgatnak ki. Szemerei Péter a rendőrség sajtóreferense az MTI-nek azt is megerősítette, hogy a TEK nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom