A vakcinabeszerzéseket is ellenőrző vizsgálóbizottságok létrehozását sürgeti az ellenzék

2021. január 25. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A gazdasági válság és a járvány kezelését, valamint a vakcinabeszerzéseket ellenőrző vizsgálóbizottságok létrehozását sürgetik a demokrata ellenzéki szövetség parlamenti frakciói.

Erre szerintük azért is lenne szükség, mert a kormány a vírus megjelenése óta számos olyan rossz intézkedést hozott, amelynek „a mai napig súlyos következményei vannak”, írják közleményükben, amelyben az alábbiakat sorolják fel példaként:

  • A kormány „bizonytalanságban tartja a lakosságot azzal, hogy a részletes oltási terv helyett csak egy elnagyolt prioritási listának nevezhető kivonatot hozott nyilvánosságra, melynek alapján az emberek továbbra sem tudhatják, hogy a koronavírus elleni oltást mikor és milyen módon kaphatják meg”.
  • Magyarországon eddig több mint 12 ezer halálos áldozata van a járványnak.
  • A kínai vakcina beszerzéséről úgy döntött a kormány, hogy annak fejlesztője nem is kezdeményezte az oltóanyag engedélyeztetését az Európai Gyógyszerügynökségnél.

A vizsgálóbizottságok munkája szerintük hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben sikeresebben kezeljék a kihívásokat, ezzel pedig több ember életét és megélhetését lehet megmenteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!