Figyelmeztetést adtak ki a hó miatt hétfőre Budapestre és kilenc megyére

2021. január 24. – 17:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 19:19: A havazás miatt Budapestre és kilenc megyére adott ki hétfőre figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, néhol a hegyekben akár 20 centiméter körüli hó is hullhat, írja az MTI.

Vasárnap este még a Dunántúl déli részén, és a Duna-Tisza köze déli vidékein hullhat 2-7 centiméter tapadó hó. Hétfőn az ország középső és keleti részein hullhat 5 centiméternél magasabban vizes, tapadó hó – a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység egyes részein 10 centiméternél, a hegyekben pedig akár 20 centiméternél is több friss hó hullhat. Az ország nyugati részein legfejlebb 5 centiméter magasságban alakul ki hóréteg, nyugatra haladva egyre kevesebb.

Hétfőre a havazás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Napközben néhol kisüthet a nap, de az északkeleti, keleti megyékben tartósan szürke lesz az ég. Szeles lesz az idő a nap első felében, és míg a nyugati részeken hidegebb, a Nyírségben melegebb idő várható. -5 és +5 fok között alakulnak a minimumok, a maximumhőmérséklet 0 és +6 fok között lesz.

Napközben is jöhet a fagy, és havazni is fog a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, írja az MTI.

Kedden eleinte borult idő lesz, de délután már felszakadozhat a felhőzet. Néhol lehet hószállingózás, havazás, de a legtöbb helyen inkább erős szél várható. A mimimumok -5 és 0 fok körül, a maximumok -1 és +5 fok körül alakulnak.

Szerdán az ország nagy részén rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap, néhol lehet hózápor, havazás, erősebb szél, a nyugati részeken pedig havas eső. A leghidegebb értékek -7 és 0 fok között alakulnak, a szélvédett részeken viszont akár -8 és -13 fokra is lehűlhet az idő. Napközben -1 és +5 fok körül várható a hőmérséklet.

Csütörtökön délelőtt még néhol kisüthet a nap, de délutánra nyugat felől mindenhol beborul az ég – amivel együtt jön majd az eső, havas eső is. Néhol ónos eső sem kizárt, a minimumértékek -8 és -1 fok körül, a maximumok -1 és +4 fok körül alakulnak majd.

Pénteken pont fordított lesz a helyzet: délelőtt borult lesz az idő, de délután kisüthet a nap. Az ország északkeleti felén hó, mindenhol máshol eső várható délelőtt, időnként erős széllel. Északkeleten hidegebb, míg délnyugaton enyhébb lesz az idő, a legalacsonyabb értékek -6 és +5, a legmagasabbak pedig -1 és +10 fok között lesznek.

Szombaton napközben az ország déli részére várnak esőt, az északi részére pedig havat a meteorológusok, néhol ónos eső is lehet, vagy akár erős szél is. -4 és +3 fok között lesznek a minimumok, és -1 és +10 fok között a maximumok.

Vasárnap néhol kisüthet a nap, de inkább borult időre számítsunk, sok csapadékkal: északon, északnyugaton havazás, máshol eső várható, és az ónos eső sem kizárt. -8 és +4 fok között várhatóak a legalacsonyabb értékek, a legmagasabbak pedig -3 és +12 fok között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!