Hétfőtől letölthető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

2021. január 24. – 11:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől elérhető a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag, amely az Innováciai és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint megkönnyíti a digitális hozzáférést.

„A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag egyszerűen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését.” – áll az ITM közleményében. A minisztérium szerint az alapcsomag használói jelentős összeget takaríthatnak meg a nyílt forráskódú operációs rendszer és szoftverek alkalmazásával.

Digitális Jólét Szoftver Alapcsomagba a hazai digitális és kreatív ipar fejlesztése érdekében elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be. Az Alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag a közlemény szerint a www.szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le 2021. január 25-étől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!