Milliós jutalmakat kapott 19 államtitkár

2021. január 23. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hónapnyi fizetésnek (1,3 millió – 1,75 millió forint) megfelelő jutalmaz kapott 19 államtitkár, írja közösségi oldalán a K-Monitor, miután átböngészték a kormány oldalán közzétett, juttatásokról szóló iratokat. Velük voltak a miniszterek a legelégedettebbek 2020-ban.

A névsor eszerint: Farkas Sándor, Zambó Péter, Rácz András, Feldman Zsolt (Agrárminisztérium); Szabó István, Németh Szilárd (Honvédelmi Minisztérium); Tuzson Bence, Nagy János, Kovács Zoltán (2019 után újra), Dömötör Csaba (ME-i Kabinetiroda); Kovács József, Juhász Roland, Juhász Edit, Fónagy János (ME-i Kormányiroda); Orbán Balázs, Kovács Pál, György István, Fürjes Balázs, Becskeházi Attila, Azbej Tristan (Miniszterelnökség).

Az iratok szerint 58 államtitkár nem kapott motivációs elismerést tavaly. A nem célhoz kötött juttatás a kormánytisztviselők esetében így van definiálva:

„kompetenciájára, speciális képességére, ismeretére, tudására figyelemmel motivációs elismerésben részesíthető, akinek a munkavégzése a munkáltató kiemelt érdeke.”

2020-ban a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség jutalmazta leginkább a vezetőit, a belügy, a külügy, az EMMI, az ITM vagy a Pénzügyminisztérium nem élt ilyen elismeréssel.

Az iratokból az is kiderült, a korábbi évek bérfejlesztése után új autók osztása vagy jelentős emelés nem volt 2020-ban. Általában a kormánytagok bevallott jövedelméről itt lehet olvasni, a friss vagyonnyilatkozatok január 31-én kerülnek nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!