Világháborús bombát hatástalanítanak péntek éjjel Józsefvárosban

2021. január 21. – 17:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, emiatt péntek este 8-tól lezárják a Kerepesi út környékét, írja az MTI. A lezárások a Keleti pályaudvar forgalmát is érintik.

Szerdán került elő egy építkezés során egy ötven kilós légibomba a Kerepesi út 17-nél, az egykori gumigyár területén, mondta Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje. A bombát 1938-ban, Magyarországon gyártották, és az ellenséges gyalogos erőket akarták visszaszorítani vele a magyar csapatok.

A most megtalált robbanótest élesített, és mágneses gyújtószerkezettel van ellátva, emiatt a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méteres körzetben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.

Várhatóan péntek este 8 órától kezdődnek a lezárások, de már este fél 8-tól kiürítik a VIII. kerületi Asztalos Sándor út 7. és 8. alatti társasházakat. Este fél 9-től szombat hajnal 2-ig lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, péntek 21.45-től pedig szintén szombat hajnal 2-ig a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.

A Keleti pályaudvarról induló és oda érkező vonatok menetrendjéről a MÁV, az útlezárásokról a rendőrség, az érintett épületek kiürítéséről és a befogadóhelyekről pedig a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján írnak bővebben.

Frissítés: A Mávinform közleményében azt írta, a Keleti és Ferencváros, illetve a Keleti és Kőbánya felső közötti vonatközlekedés péntek fél 11-től várhatóan szombat hajnal 1-ig szünetel majd. A forgalomkorlátozás 14 vonatot érint, a társaság azt javasolja, a lezárás előttre tervezzenek utazást az emberek. A vonatok helyett több vonalon pótlóbusz közlekedik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!