A kormányzati támogatásról szóló megállapodás nélkül is belevág a Lánchíd felújításába a főváros

2021. január 21. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn számoltunk be róla, hogy az A-Híd Zrt. nyerte a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, a cég 18,8 milliárdért újíthatja fel a hidat. A szerződést legkorábban január végén írhatják alá, a munkálatok február végén kezdődhetnek, így a Lánchíd felújítása 2023 őszére fejeződhet be.

A BKK közleménye már akkor is kitért arra, hogy a 6 milliárdos kormányzati támogatásról szóló szerződést még nem írták alá. Ezt az összeget a kormánynak kellene kifizetnie a kivitelező vállalkozói szerződés utolsó szakaszának teljesítéséhez.

Ez azonban nem fogja hátráltatni a felújítás megkezdését, Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának tagja, korábbi újpesti polgármester ugyanis a 24.hu-nak azt mondta:

„A hétfői napon Karácsony Gergely a rendkívüli jogrendben kapott felhatalmazásával élve a teljes kivitelezési összeget rendelkezésére bocsátotta a BKK-nak, módosítottuk a megvalósítási megállapodást, így a Lánchíd felújításának megkezdéséhez csupán az szükséges, hogy a nyertes vállalkozó aláírja a szerződést, felvonuljon és megkezdje a munkát.”

A BKK a 24.hu-nak megerősítette, hogy a fővárosi önkormányzat a felújításhoz szükséges teljes összeg, azaz 26,75 milliárd forint biztosítására vállalt kötelezettséget. Azt írták, ezt azért tették, mert bíznak abban, hogy a kormánytól megkapják a beígért 6 milliárdos támogatást.

Ez azt is jelenti, hogy a korábban említett támogatási szerződés megkötése nélkül is megkezdheti a munkálatokat az A-Híd Zrt.

A Lánchíd körüli politikai számháborúról ebben a cikkünkben írtunk részletesen >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!