Felfüggesztették a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását

2021. január 20. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) kedden felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz-es frekvencia rádiós pályáztatását, írja a Media1.

A Médiatanács weboldalán olvasható a keddi ülés napirendje, ebből kiderül, hogy a testület 26/2021 számon megtárgyalta, majd meg is szavazta, hogy a 2020. november 4-én közzétett pályázati eljárásukat felfüggesztik.

A Médiatanács azért szünetelteti a pályázati eljárást, mert fellebbezés érkezett hozzájuk a vélt jogsértéseikre hivatkozva, ilyen körülmények között pedig nem folytatható a pályáztatás. A jogorvoslat és a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását, ezért a pályáztatás várhatóan csak a bíróság jogerős döntése után folytatódhat.

A pályázati eljárás felfüggesztése nem jelenti azt, hogy a frekvenciát jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után is tovább használhatná azt.

A Klubrádió hamarosan lejáró jogosultságát a Médiatanács korábban nem hosszabbította meg a rádió adminisztratív hibáira és néhány hiányos táblázatra hivatkozva. A Klubrádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, aránytalannak és túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest.

A 92,9-es frekvenciára a december 14-i határidőig összesen három pályázat érkezett: a Klubrádió mellett a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a 2020 márciusában alapított LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is, ami mögött Bíró Balázs, Andy Vajna egykori médiajogásza áll.

A Médiatanács december végén a Klubrádiótól hiánypótlást kért, míg a Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ajánlatát alakilag érvénytelennek minősítette, kizárta őket a pályázatból. A Spirit FM-et működtető egyesület fellebbezett az eljárás kapcsán.

A pályázat felfüggesztése miatt csökken az esélye, hogy a Klubrádió 2021. február 14-i rádiós jogosultságának lejártáig jogerős döntés szülessen a frekvencia hasznosításáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!