Kásler újratemetné Mátyás királyt

2021. január 20. – 21:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy Facebook-videóban arról számolt be a horvátországi Lepoglavából, hogy a Magyarságkutató Intézet vizsgálja a Hunyadi család maradványait. Az archeogenetikai vizsgálatnak köszönhetően meghatározható lesz a család csak férfiak között öröklődő génszakasza.

A bejegyzésben azt is írja Kásler, hogy „nem csupán a család eredetét övező kérdésekre kapunk válaszokat, de beazonosíthatjuk a székesfehérvári királysírban fellelt csontok közül Mátyás király maradványait”, illetve azzal zárja a bejegyzést, hogy

a magyar történelem egyik legnagyobb uralkodója végre méltó nyughelyre találhat!

A videóban Kásler többek között arról is beszél, hogy Mátyás király maradványait újra össze lehet rakni, és emiatt újra eltemetni, hogy egy nemzeti kegyhely dísze lehessen. Ahogy Kásler mondja:

össze lehet rakni Mátyás királyt!

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom