Ungár a 11. osztályosoknak szóló nyelvtantankönyvről kérdezett, Rétvári válaszolt

2021. január 19. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Helyesnek találja-e a miniszter, hogy a magyar diákokat arra tanítja egy tankönyv, hogy a politika, a gazdaság és az üzlet nem a lányok dolga, a család pedig nem a fiúké” – többek között erről kérdezte Ungár Péter, az LMP képviselője Kásler Miklóst, az Emmi vezetőjét a Hvg.hu szerint.

Helyette Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt, aki szerint ez nem igaz, mert „sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről”. Rétvári szerint a Gyurcsány-kormány alatt a liberális baloldal megmutatta, hogy „gyorsan rácsap a matchboxért nyúló kisfiúk és a babafésű után nyúló lányok kezére”. Valójában ez a Bajnai-kormány alatt volt, jegyezte meg a Hvg.hu.

Január 3-án írtunk először a legújabb, 11. osztályosoknak szóló online nyelvtantankönyvről egy szegedi magyartanár Facebook-posztja alapján. Ebben az áll, hogy míg a férfiak jellemzően üzletről, politikáról vagy jogi kérdésekről beszélgetnek, addig a nőket jobban lekötik a családi, érzelmi témák, vagy az ételek és az italok. A tanár szerint a könyv azt sugallja ezzel, hogy a nőknek amúgy sem való a gazdaság, a politika vagy az üzlet, a férfiak pedig nem is érzelmi lények, hiszen nem társalognak a családról.

Arról, hogy a kormány a nemek kérdését miért akarja kampánytémává emelni a 2022-es választásokra, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!