Mentőautóból lopott, fegyházbüntetést kapott

2021. január 19. – 16:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két év fegyházbüntetésre ítélték elsőfokon azt a férfit, aki tavaly tavasszal egy riasztásra érkezett, nyitva maradt mentőautóból lopott egy siófoki utcában. Az eset nagy felháborodást keltett a Balaton-parti városban, az önkormányzat félmillió forint nyomravezetői díjat is felajánlott, amit végül nem kellett kifizetni.

A többszörös visszaeső 35 éves elkövető 2020 márciusában szabadult előző büntetéséből és rokonai siófoki házába költözött.

Az utcába áprilisban mentőautó érkezett. A férfi kihasználva, hogy a mentősök betegellátás miatt kiszálltak a járműből és bementek egy házba, a csukott, de nem zárt autóból elvitt egy, az Országos Mentőszolgálat tulajdonát képező táblagépet és a mentőtechnikus övtáskáját, a benne lévő 14 ezer forinttal, bankkártyával és igazolványokkal együtt.

A rendőrök a táblagépet megtalálták a szomszéd utcában egy szemétlerakónál és visszaadták a mentőszolgálatnak.

A siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az elkövetőt, aki először beismerte, majd tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság a szabadságvesztés kiszabásakor rendelkezett arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezett ellene. Mivel a döntés nem emelkedett jogerőre, a bíróság fenntartotta a tolvaj letartóztatását. (MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!