Kényszergyógykezelésre ítélték a gyerekét leszúró kunszentmártoni nőt

2021. január 19. – 19:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentette a Szolnoki Törvényszék emberölés vádja alól azt a harmincas éveiben járó, elmeműködése kóros állapota miatt nem büntethető nőt, aki 2019. november 22-én, egy kunszentmártoni családi házban 17 cm pengehosszúságú kést döfött 3 éves gyermeke mellkasába, mert az a tévképzete támadt, hogy a gyermeket „megszállta az ördög”. A gyermek belehalt a sérülésbe.

Az ítélet indokolása: a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el, amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen. Ha erőszakos büntetendő cselekményt követett el, akkor kényszergyógykezelését kell elrendelni.

A döntés nem jogerős. Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette. A vádlott élettársa azonban, aki a tárgyaláson nem volt jelen, az ítélet kényszergyógykezelést elrendelő rendelkezése ellen még fellebbezéssel élhet, írja közleményében a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!