Kisatírozott képpel gratulált Orbán Gáspárnak a Fidesz győri szervezete, pont a lényeget tüntették el

2021. január 17. – 16:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A győri 1. választókerület fideszes szervezete egy fotóval gratulált Orbán Gáspárnak, a kivitelezés azonban nagyon sajátosan sikerült, írta meg a Hvg.

„Szívből gratulálunk Orbán Viktor miniszterelnök úr fiának, Orbán Gáspárnak!” – ezt a jókívánságot lehetett olvasni az azóta már eltüntetett bejegyzésben. A szöveghez azonban egy olyan fotót posztoltak, amivel kapcsolatban két dolgot érdemes tudni.

Egyrészt a kép korábban a Demokrata híradó nevű, kormánnyal igencsak kritikus Facebook-oldalon jelent meg először. Másrészt az eredeti képen szereplő „Orbán Gáspár 40 millió forint közpénzből finanszírozott brit katonai elitakadémiai képzésen vett részt” feliratból egyszerűen csak kisatírozták azt a részt, hogy „40 millió forint közpénzből finanszírozott”, de a satírozás elég vérszegény lett, tulajdonképpen lehet látni, hogy a fekete paca alatt van ott még valami. Egész pontosan így sikerült a művelet:

Forrás: Győri Fidesz / Facebook
Forrás: Győri Fidesz / Facebook

A Telex írt elsőként arról, hogy Orbán Gáspárt friss katonaként közel 40 millió forint közpénzből küldte brit elit akadémiára a Honvédelmi Minisztérium.

FRISSÍTÉS január 18.

A cikk megjelenése után több olvasó is jelezte, hogy a fotó valószínűleg nem eredeti, Orbán Gáspár arcát rámontírozhatták egy – korábban szintén a Sandhurstbe járó – Harry herceget ábrázoló fotóra.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!