Barlangi mentők hozták le a Pilisben megsérült kirándulót

2021. január 16. – 22:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sérült kirándulóhoz riasztották szombat délután a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot (BMSz). Egy 53 éves nő a pilisi Nagy-Kevély közelében, az Ezüst-hegyen szenvedett bokasérülést, nem sokkal sötétedés előtt.

Nem tudott lábra állni, a havas, csúszós úton pedig esélytelen volt, hogy társai segítségével kijusson az erdőből a sötétben. Szerencsére a közelben edzett a BMSz egyik tagja, és nem messze túrázott a szervezet mentőse is, akik gyorsan odamentek a riasztás után, és elsősegélyben részesítették a nőt.

Később aztán már 21 fővel érkeztek a helyszínre a barlangi mentők. Először speciális eszközzel rögzítették a sérült bokáját, majd buborékfóliával és izolációs takarókkal melegítették, hiszen ekkor már bőven fagypont alatt volt a hőmérséklet.

Egy kilométerre tudott csak leparkolni a mentőautó, oda már a katasztrófavédelem tűzoltóival szállították el. Az első 200 méter a mentők leírása szerint rendkívül meredek és havas, csúszós volt. A Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézetbe szállították a szerencsétlenül járt kirándulót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!