A zárfésűs betörők hat megyében loptak, egy hetedikben fogták el őket

2021. január 16. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Békés megyei rendőrök Budapesten elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint országszerte több lakásba törtek be. Zárfésűt használtak és a kinyitott lakásokból főként pénzt, ékszereket, órákat, parfümöket loptak el. A nyomozók a lopott dolgok egy részét megtalálták náluk és lefoglalták.

A Police.hu azt írta, hogy a gyanú szerint hat megyében követett el az a budapesti férfi, akit péntek délelőtt fogtak el. L. Zsolt szűk fél év alatt nyolc helyre tört be. Négy helyre a sátoraljaújhelyi M. Tiborral közösen.

A Békés megyei Gyulán 2020. október 8-án délelőtt a gyanú szerint L. Zsolt nyitotta ki zárfésűvel egy lakás bejárati ajtaját és ékszereket vitt el onnan. A helyi rendőrök szúrták ki a nyomozás közben, Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Székesfehérváron, Tatán és Várpalotán is hasonló módszerrel dolgoztak betörők.

A lakásokból pénz, ékszerek, órák, parfümök tűntek el, volt, ahonnan egy fényképezőgépet is elloptak. Összességében a kár meghaladja a 10 millió forintot. Ennek egy része megtérül, mert a nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon az ellopott dolgok egy részét megtalálták. Emellett a betörésekhez használt eszközöket is foglaltak le.

A két férfit a Gyulai Rendőrkapitányságon hallgatták ki és őrizetbe is vették őket. A rendőrök vizsgálják, hogy a Békés, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében történt betörések mellett máshol, hasonló módszerrel követhettek-e el bűncselekményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!