Egymillió forint feletti pulykapénzt is osztottak a budapesti városházán

2021. január 15. – 20:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti városházán 2020 decemberében 43 önkormányzati tanácsadó és főtanácsadó kapott karácsonyi jutalmat, összesen csaknem 29 millió forintot, írja pénteki cikkében a Népszava.

A tanácsadói pulykapénz összege fejenként 320 ezertől egészen 1,25 millió forintig terjedt. A lap birtokába jutott lista szerint egymillió forint feletti jutalomban hárman részesültek:

  • Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa, Keszthelyi Dorottya Veronika 1,25 milliót,
  • Szentirmai Judit, a főjegyzői iroda munkatársa 1,2 millió forintot,
  • a főpolgármester kabinetvezetője, Balogh Samu Márton 1,166 milliót kapott.

Tízen kaptak továbbá 800 ezer forintot vagy annál magasabb összeget, köztük Jávor Benedek, Budapest brüsszeli irodájának vezetője, Misetics Bálint, a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója, valamint Rényi Ádám, a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Utóbbi a Népszava megkeresésére közölte: „A jutalmakat a bértartalékból fizették ki, ezt a pénzügyi keretet egyébként másra – például szociális feladatokra, buszvásárlásra – nem lehet fordítani.”

A lap információi szerint a tanácsadók mellett minden hivatali dolgozó kapott pulykapénzt, politikus viszont egy sem. Az év végi jutalom összege megegyezett a havi fizetés összegével, ez alól csak a hivatal 350 ezer forint alatt kereső alkalmazottai jelentettek kivételt, az ő esetükben felfelé kerekítettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!