Tíz évet kapott a férfi, aki 17 évig Mexikóban bujkált egy budai késelés után

2021. január 14. – 20:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki tizenhét évig bujkált Mexikóban, miután 2001-ben megkéselte egy budai szálloda recepciósát, közölte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla.

A férfi egy társával együtt hamis okmányokkal jelentkezett be egy budai szállodába 2001. szeptember 28-án, hogy egy később felbukkanó, harmadik társukkal lopásokat kövessenek el. A recepciósnak viszont ismerősek voltak az elkövetők egy korábbi lopássorozat miatt, így értesítette a hotel tulajdonosát. Amikor a tulajdonossal és több másik alkalmazottal kérdőre vonták az elkövetőket, dulakodás alakult ki, amiben a vádlott késsel többeket is megvágott, a recepcióst pedig a mellkasán és a hasa bal oldalán legalább kétszer közepes erővel szúrta meg. A hotel tulajdonosa és segítői nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, a recepciós viszont életveszélyes állapotba került. Életét a gyors orvosi ellátás, a mellkasfeltáró műtét mentette meg.

Az elkövető a késelés után elmenekült, majd Mexikóba szökött, ahol nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az ottani hatóságok 2018-ban. Első fokon 2020 júniusában aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt 8 év fegyházat kapott, és kötelezték a csaknem 600 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezt az ítéletet súlyosbította másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla a 10 éves fegyházbüntetéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!