Személyes adatokra hivatkozva nem közölték, hogy Orbán Viktor fiát friss katonaként küldte a brit elitakadémiára a Honvédelmi Minisztérium

2021. január 14. – 11:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kapott a magyar államtól, avagy a Honvédelmi Minisztériumtól ösztöndíjat Orbán Gáspár a brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémián folytatott tanulmányaira? Ha igen, mivel indokolják, hogy a három szerencsés fiatal közül az egyik a miniszterelnök gyermeke volt, aki tavaly ebben az ösztöndíjban részesülhetett? A kormányfő nem tartja összeférhetetlennek a 34 millió forintos képzési költség állami térítését a saját rokonai esetében?

– ezeket a kérdéseket tette fel a Telex. (A kérdések beküldése után egyébként megtaláltuk Orbán Gáspár nevét azon a nyilvános listán, ahol a brit katonai elit iskola tavaly végzett diákjait sorolták fel.)

Szentkirályi Alexandra ugyanakkor nem olvasta be a kérdéseinket, csak azt közölte, hogy érdeklődtünk a témában. Szerinte: az adatgazda a Honvédelmi Minisztérium, személyes adatokat nem közölhetnek.

Az összeférhetetlenségre nem reagált a kormányszóvivő.

A Honvédelmi Minisztérium adott tájékoztatást, ami szerint több mint 160 magyar katona vett részt külföldi kiképzéseken, ezek többsége tengerentúli volt – egészítette ki Gulyás Szentkirályit. Arra, hogy Orbán Viktor fiának nevét a HM sem közölte, nem tért ki a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!