4 km hosszan felújítják az Üllői utat a városhatárnál

2021. január 12. – 16:28

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírták a szerződést, tervezőasztalra kerül az Üllői út egy fontos, XVIII. kerületi szakaszának felújítása, áll a BKK friss közleményében.

A főváros útfelújítási programjának egyik fontos eleme az Üllői út, Szarvas csárda tér – városhatár közötti szakaszának felújítása. A forgalmas, 4,2 km hosszú XVIII. kerületi útszakaszon sokan érkeznek naponta a keleti agglomerációból. A BKK a felújítási tervek elkészítéséről szóló szerződést 2021 első napjaiban írta alá a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Create Value Kft.-vel.

Kiemelt cél a rossz út- és járdaburkolatok felújítása, az akadálymentes közlekedés biztosítása, a közösségi közlekedés előnyben részesítése, valamint a kerékpáros és gyalogos infrastruktúra fejlesztése.

Áthangolják a jelzőlámpákat, átépítik a buszmegállókat. Új gyalogátkelőhelyek és új jelzőlámpás csomópontok is „tervezhetők”. Kiegészül a területen található fasor is. A vállalkozónak év végéig kell leszállítania az engedélyekkel, hozzájárulásokkal rendelkező kiviteli terveket, valamint a tenderdokumentációt.

Bár a koronavírus miatt rendkívül szűkös források állnak rendelkezésre, a BKK a következő útrekonstrukciókat tervezi még idén:

  • Újpesten a Rózsa utcában az Árpád út és a Görgey Artúr utca között,
  • a XI. kerületi Péterhegyi úton a Neszmélyi út és az Egér út között,
  • az angyalföldi Göncöl utcában és
  • a rákospalotai Deák utcában.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!