Szakad a hó a déli megyékben, jövő héten az ország több részén is havazni fog

2021. január 10. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délután erős havazás kezdődött az ország déli, délnyugati határánál, a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően pedig meg is marad a hótakaró, írja az Időkép.

A hóesést az okozza, hogy elérte az országot a tőlünk délre található mediterrán ciklon csapadékzónája. A legtöbb hó Baranya megyében hullhat. Hétfőn az ország déli, délkeleti felén felhős marad az ég és tovább tart a hószállingózás, délkeleten havas eső is várható. Az ország más részein napos idő várható, az északi-északkeleti szél helyenként feltámad. Reggel országos fagy, délután -2 és 5 Celsius-fok várható.

Kedden eleinte keleten, délkeleten szállingózhat a hó, majd délután északnyugat felől kezdődik erős felhősödés. Este már az ország északnyugati részén is eshet hó. A két felhősáv között az ország nagy részén sokat fog sütni a nap.

Szerdán szintén több helyen, napközben főként keleten, északkeleten alakulhat ki havazás, hózápor, míg máshol kisüt a nap. Csütörtökön is marad a téli időjárás, több helyen havazással, hózáporral.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!