15 éves lányt is gyanúsítanak gyilkossággal a Pest megyei rendőrök

2021. január 10. – 08:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást egy gyilkossági ügyben: öt embert gyanúsítanak nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel.

Az áldozat, egy 56 éves dunavarsányi férfi holttestére tavaly január 4-én találtak rá a nappalijában a családtagjai. Először nem volt egyértelmű, hogy mi történt vele, de amikor pár nap múlva elvégezték a boncolást, a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket találtak.

A rendőrök ekkor már emberölés miatt kezdtek nyomozni, és a police.hu szerint 24 órán belül, január 10-én este elő is állítottak négy embert a Komárom-Esztergom megyei Naszályról. Két férfiról és két nőről volt szó: a 36 éves B. Krisztiánról, az élettársáról, a 41 éves N. Károlynéról, a nő fiáról, a 18 éves N. Tamásról és az utóbbi barátnőjéről, a most 19 éves N. Nikolettáról. Az utóbbi első körben csak tanúként szerepelt az ügyben, de a rendőrség szerint később kiderült róla, hogy részt vett a gyilkosságban. Az ügynek aztán lett még egy ötödik gyanúsítottja is: egy most 15 éves lány.

A police.hu azt írja, hogy a nyomozás során a gyanúsítottak saját maguknak és egymásnak is ellentmondó vallomásokat tettek. A rendőrök végül arra jutottak, hogy a társaság tagjai 2019. december 31-én, szilveszterkor úgy döntöttek, hogy elmennek egyikük ismerőséhez, hogy megszerezzék a pénzét, és mikor önként nem adta, nekiestek, ütötték, rúgták, szúrták. Amikor az áldozat már nem mozdult, a támadók összeszedték, amit értékesnek hittek: kiürítették a hűtőszekrényt, bepakolták egy nejlonszatyorba az ott talált szalonnát, tojást, süteményt a ház többi részében felkutatott ékszerekkel, kozmetikai holmikkal együtt, és elmenekültek a helyszínről.

Az előállításról beszámoló tavalyi hír szerint a két férfi először menekülni próbált, amikor meglátták a rendőröket. A házban, amelyet bujkálásra használtak, megtaláltak sok mindent, ami a megölt férfié volt: mobiltelefont, ékszert, élelmiszert.

Mind az öt ember előzetes letartóztatásban van. Az iratokat most átadták az ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!