Megmérgezhettek három rendőrkutyát Mohácson

2021. január 9. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Állatkínzás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség, miután a mohácsi rendőrséghez tartozó parkolóban álló autóban megmérgeztek három rendőrkutyát, írja a Blikk.

A lap szerint Émon, Locky és Cinkos a legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, értékük pedig nagyjából hatmillió forintra tehető.

A kutyák gazdájának az irodában volt dolga, ezért a rendőrségi parkolóban álló kocsijában, a bezárt boxokban hagyta a kutyákat.

„Azért, hogy szellőzzön az autó, nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is. A négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek”

– állítja a lap forrása.

Miután rendőrnő végzett az irodában és a kocsihoz indult, feltűnt, hogy a szólongatására nem reagálnak a kutyák, hanem mozdulatlanul feküdtek a zárt ketrecükben.

A rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben, de a lap úgy tudja, hogy a nyomozók a mérgezés okairól egyelőre csak találgatnak. Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a parkoló nem volt bekamerázva, ezért nincs videófelvétel. Hiába a boncolás, jelenleg is több igazságügyi szakértő dolgozik az ügyben, ám fogalmuk sincs, milyen mérget használt az elkövető, vélhetően valamilyen növényvédő szer miatt pusztultak el a kutyák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!