Elmegyógyintézetbe kerül a hároméves gyerekét begyógyszerező nő

2021. január 8. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ön hisz a mennyországban?” – kérdezgette az őt kísérő rendőrtől az a 25 éves nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy január 6-án, kedden antidepresszáns gyógyszerekkel próbálta megölni hároméves gyermekét. A járőr szerint a mennyország „hülyeség”, így a fiatal édesanya pénteken reggel ebben a tudatban várta a Budai Központi Kerületi Bíróságon, hogy döntsenek letartóztatásáról.

Rendőrök kísérik a nőt a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2020. január 8-án – Fotó: Pintér Luca / Telex
Rendőrök kísérik a nőt a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2020. január 8-án – Fotó: Pintér Luca / Telex

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön indítványozta a nő letartóztatását, mert „megalapozottnak látta annak a veszélyét, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – kivonja magát a büntetőeljárás alól, illetve ismét hasonló jellegű bűncselekményt követ el”. Az ügyészség szerint a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) indokolt végrehajtani.

A bíróság is így látta, és „egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását, amit az IMEI-ben kell letöltenie”, mondta a gyanúsított védője. A Fővárosi Törvényszék közleményében úgy fogalmaz, hogy tekintettel

„a gyanúsított pszichés állapotára, a cselekmény utáni közönyös viselkedésére és a bűncselekmény jellegére – büntetlen előélete ellenére –, alappal lehet tartani attól, hogy kényszerintézkedés hiányában a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő, erőszakos bűncselekményt követne el”.

A nő gyermekének életét egyébként csak az mentette meg, hogy nagymamája észrevette, hogy mi történt, és azonnal kihívta a mentőket – lányára pedig a rendőröket. A gyerek eszméletlen állapotban került kórházba, de információnk szerint állapota stabil.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!