Szájer utódja megkapta az EP-mandátumát

2021. január 7. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön kiadta Schaller-Baross Ernőnek (Fidesz) az európai parlamenti képviselőségről lemondó Szájer József mandátumát – írja az MTI.

A Telex legfrissebb híreit itt találja >>

Ha egy EP-képviselő mandátuma megszűnik, akkor a hatályos választási törvény szerint az képviselőt jelölő párt eredeti listáján szereplő jelöltek közül kell kiadni valakinek a megüresedett mandátumot.

A Fidesz január 5-én jelentette be, hogy Schaller-Baross Ernőnek, a Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára lesz Szájer utódja. A kormánypárt a jelöléskor részletesen ismeretetett önéletrajzában megemlítette, hogy angolul és németül beszél. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában. Mielőtt államtitkár lett,

  • 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársaként dolgozott,
  • 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt
  • 2017 és 2018 között pedig a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett.

Schaller-Baross Ernő a Fidesz-KDNP listájának 51. helyén szerepelt 2019-ben, így az NVB csütörtökön egyhangú szavazással kiadta a mandátumot Schaller-Baross Ernőnek, aki a határozat jogerőre emelkedését követően veheti át azt.

A 2019-es európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP listájának 2. helyéről mandátumhoz jutó Szájer József november végén mondott le, január 2-ai hatállyal, EP-képviselői tisztségéről – írja az MTI.

Arról már nem számol be az állami hírügynökség, hogy Szájer lemondása után derült ki, hogy a fideszes politikus a lemondása előtt Brüsszelben a kijárási tilalmat megszegve vett részt egy meleg orgián, ahonnan az ereszen próbált meg elmenekülni a helyszínre kiérkező rendőrök elől, végül droggal a táskájában kapták el.

Ez egyébként nem újdonság a köztévén pedig be se mutatták, miért mondott le valójában a Fidesz elsőszámú európai politikusa miközben a Szájer József botránya felvonultatta a Fidesz teljes kommunikációs arzenálját, a helyes döntés hangsúlyozásától a baloldalozásig ahogyan azt ebben a Telex magyarázó videóban részletesen is bemutattuk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!