Egy férfi több csontját is eltörte egy másfél éves gyereknek, mert az nem akarta abbahagyni a sírást

2021. január 07. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfivel szemben, aki olyan durván bántalmazott egy másfél éves gyereket, hogy annak több csontja eltört.

A Kaposvári Járási Ügyészség közleményében azt írta, a 32 éves férfi élettársa gyermekét bántalmazta többször, és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés a fő vád ellene. A 21 éves anyát kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Az ügyész a vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A férfi 2020 májusában költözött össze élettársával, akivel közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából született másfél éves kisfiát. A kisgyermek ebben az időszakban gyakran volt nyugtalan, illetve sokat sírt, amely zavarta a vádlottakat.

A férfi kegyetlen eszközökkel próbálta meg elhallgattatni a gyerekeket, az arcát és a testét többször nagy erővel megütötte tenyérrel, de az is előfordult, hogy 40-50 centis magasságból a rácsos gyerekágyba dobta. A gyermek 2020 júliusának végéig több, egyenként is súlyos sérülést szenvedett, borda-, sípcsont- és lábközépcsont-törést állapítottak meg nála.

A kisfiú nem kapott sérüléseire megfelelő orvosi ellátást, mert az anya egy orvosi vizsgálat során elhallgatta, hogyan keletkeztek a sérülések, pedig a törésektől már állni sem tudott a gyerek. A nő a bántalmazások ellen sem lépett fel.

A sérüléseket végül 2020 júliusának végén a házi gyermekorvos észlelte, és beutalta a kisfiút a megyei kórházba, ahol az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy a sérülések bántalmazásos eredetűek, ezért a kórház értesítette a rendőrséget és a gyámhatóságot.

A kaposvári nyomozók a bejelentés után őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A kisfiú azóta felépült a bántalmazások során elszenvedett sérüléseiből, gyermekotthonban helyezték el.

Tud segíteni! Ha tudomása van bajba jutott, bántalmazott gyerekről, vagy aggódik, mert felmerül ennek a gyanúja, hívja a Gyermekvédő Hívószámot, a 06 (80) 212-021-et! A hívás anonim, ingyenes, és a szám a nap 24 órájában él. A veszélyeztettségről szóló jelzést a hívásokat fogadó szakemberek továbbítják az illetékes hatóság felé. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett szolgáltatásról itt talál bővebb információt. (link ide: https://szgyf.gov.hu/1747-gyermekvedo-hivoszam)

A Telex friss híreit itt találja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.