Tudjuk, mennyit mobilneteztél tavaly szilveszterkor

2021. január 5. – 18:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Telenor az előző évekhez viszonyítva elemezte a szilveszter és újév napján mért hálózati forgalom alakulását mobilinternet, hang és SMS szempontjából, áll a cég közleményében. Eszerint a mobilnet-forgalom december 31-én 33 százalékkal nőtt az előző évhez képest a szolgáltató hálózatán.

De nem csak az eddigi legtöbbet, hanem az eddig mért legtöbben is használták a mobilnetet szilveszterkor. Feltételezhető, ahogy az online zene streaming és tévészolgáltatás egyre terjed, úgy az idei, otthoni szilveszteri bulikban is nőtt az online szolgáltatások szerepe. Az online köszöntések, videó-party-k és zene streaming-szolgáltatások használata mind hozzájárult, hogy idén tízszer akkora mobilnet-forgalom volt mint 5 évvel ezelőtt szilveszterkor, írja a közlemény.

Szilveszterből az újévbe átlépve évről-évre az éjfél utáni órában indított hívások száma a legmagasabb, 7-10-szerese a megelőző és a következő órákban indított hívásoknak. Így volt idén is, sokan tehát még mindig élőszóban szeretnek mielőbb boldog újévet kívánni. Az idei szilveszteri időszakban előző évhez képest 20 százalékkal több beszédpercben fejezték ki gondolataikat az előfizetők.

Az SMS továbbra is népszerű újévi köszöntési forma. Bár az éjféli SMS-ek darabszáma idén elmaradt az előző évhez képest, az újév első délelőttjén most meghaladta az előző év ugyanezen napján küldött mennyiséget. Érdekesség, hogy a legnagyobb újévi SMS-forgalom a délelőtti órákban, 8 és 11 óra között zajlott: feltételezhető, hogy sokan ebben az időben és formában pótolták az elmaradt köszöntést, vagy ekkor válaszoltak a korábban SMS-ben kapott köszöntésekre, áll a felmérésben.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!