Világgazdaság: Több száz buszt venne 30 milliárdos hitelből a BKV

2021. január 4. – 09:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a BKV 380 darab autóbuszt vásárolna egy 30 milliárdos hitelnek köszönhetően. Ez a lépés azt is jelenti, hogy külsős szolgáltatók helyett a jövőben egyedül a BKV látja el a buszos tömegközlekedést. A hitelhez és az új buszvásárláshoz még szükséges a fővárosi közgyűlés és a magyar kormány jóváhagyása is, a BKK-BKV pedig már hat banktól kért is hitelajánlatot.

A hitel megkötésére valószínűleg márciusban kerülhet sor. A Világgazdaság szerint drágább buszokat vásárolni, mint külső szolgáltatókat alkalmazni, viszont a BKV csak így tudja fiatalítani a járműparkját. Az újság kereste a BKV-t, amelynek illetékesei elismerték, hogy valóban a buszflotta megfiatalítására készülnek még Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt. Hozzátették: ha nem sikerül anyagi forrást találni a buszbeszerzésre, akkor maradnak a külsős szolgáltatók alkalmazásánál. A BKV összesen 410 buszt üzemeltet külsősök bevonásával, ami a teljes flotta egyharmada, vagyis a közel 400 új autóbusz nagyjából ezt a mennyiséget fedné le.

Legutóbb 2011-ben volt nagyobb átalakítás a BKK-nál a buszokkal kapcsolatban, bár akkor pont hogy kiszervezték a buszok üzemeltetését külsős szolgáltatóknak a BKV helyett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!