Ceglédi Zoltán befejezte a munkát Donáth Annával

2021. január 4. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Januártól év végéig dolgozott egy brüsszeli szerződésnek megfelelően a Renew-frakcióban ülő momentumos képviselőnek Ceglédi Zoltán publicista, akiről októberben megjelent, hogy ezért bruttó 856 ezer forintot kap. Utóbb derült csak ki, hogy Ceglédi ezért nem a Momentumtól, hanem az Európai Parlamenttől kapja a fizetését. Akkor azt írta a Hvg.hu-n megjelent véleménycikkében:

Nem vagyok a Momentum tanácsadója. Az Európai Parlamenttől kapom a fizetésemet, hogy a Renew Europe frakció egyik tagját, Donáth Annát az EP által meghatározott formában és eljárásrend szerint megkötött szerződés alapján lássam el szakmai segítséggel. Nincs közöm a párthoz.

Ceglédi most egy elbocsátó, szép üzenetben köszönt el a honlapján Donáth Annától. A politikusról számos fényképet közzétett, mellette pedig összességében azt írta: „A koronavírus évére visszatekintve nehéz és ellentmondásos dolog sikerekről beszélni, de összességében szerintem eredményes volt a közös munka.”

A politikai elemzőként rendszeresen feltűnő Ceglédi Donáth Anna személyével és egy új, önálló politikai közösség erősítésével magyarázta, miért is vállalta el annak idején ezt a munkát, Donáth Anna személyét, közvetlen emberi oldalát pedig többször is kidomborította. „Ma viszont Donáth Anna az egyik legfontosabb magyar politikus” – írja róla.

Vont le persze több tanulságot is, például hogy nem maradhat egyszerre politikai elemző és segíthet párhuzamosan egy adott párt politikusának. „Nem lehet aztán azért sem folytatni, mert ha engem valaki a közszereplői tevékenységem miatt utál, az is Annán is csattanhat a végén. (…) Röviden: a megfejtésem az, hogy a jövőben ilyen politikai munkát kétféle módon lehet csak vállalnom. A két véglet mentén. Az egyik irány a közszereplői profilom ideiglenes felfüggesztése, maximum kajákat posztolva, minden politikai tartalomtól ellépni. Be a függöny mögé. A másik meg a konferanszié szerepe. Függöny elé, szóvivővé válni, a közszereplői profilomat is fellogózni” – írja.

Kitért arra is, hogy a 2020 közepén megtartott momentumos tisztújítás után mondott le arról, hogy meggyőzze Donáth Annát: induljon a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. „Aztán azzal kellett szembesülnöm, hogy még a megnövelt létszámú elnökségből is kiszavazták, ami azt jelentette, hogy fél év elteltével nem lehet odatenni az össz-ellenzék elé, hogy »na, nekünk nem volt elég jó még hetediknek sem, de ti szavazzátok meg a lista élére«”. Meg azt, hogy a Momentum már nem teljesen ugyanazt gondolja a történelmi feladatáról, helyzetéről és a vezetőiről, mint az EP-választás után.„

”Akárhogy is: Donáth Anna a következő négy évben is kiváló munkát fog végezni európai parlamenti képviselőként, nélkülem is. Ha azt teszi, amit eddig, akkor a 2024-es bizalmam is az övé. Szia, Anna, hajrá, Anna!”

– fogalmazott Ceglédi a végén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!