Ceglédi: Nem vagyok a Momentum tanácsadója

2020. október 21. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Január óta a momentumos Donáth Anna asszisztenseként dolgozik a politikai elemzőként rendszeresen feltűnő Ceglédi Zoltán, és ezért a munkáért havi bruttó 865 ezer forintot kap, írtuk szerda reggel a 444.hu alapján.

Ceglédit hiába kerestük, nem vette fel a telefont. Most a hvg.hu-n megjelent véleménycikkben reagált a hírre.

Nem vagyok a Momentum tanácsadója. Az Európai Parlamenttől kapom a fizetésemet, hogy a Renew Europe frakció egyik tagját, Donáth Annát az EP által meghatározott formában és eljárásrend szerint megkötött szerződés alapján lássam el szakmai segítséggel. Nincs közöm a párthoz.

– írta Ceglédi Zoltán. (Ezzel a logikával egyébként a magyar parlamenti frakciók tanácsadói sem pártoknak dolgoznak, hiszen az Országgyűlés Hivatalától kapják a pénzt.)

Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában
Ceglédi Zoltán az ATV Egyenes beszéd című műsorában

Mint a publicista közölte: nyilvános volt a kezdetektől a szerződéséről szóló adat, a munkát azonban „elvégezni és nem elmesélni” akarta. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapok egyik legszigorúbban tartott szabálya az volt, hogy Donáth Anna személyét nem tárgyalta a nyilvános szereplései során.

A képviselőnőt is csak korábban, a 2018-as kampány idején méltatta politikusi magatartása miatt. Mióta tanácsokat ad neki, a nyilvánosságban tudatosan nem említi a nevét. Ceglédi végül meglepődésének adott hangot. Mint írta:

Meglep az az ellentmondás, hogy előbb felhorgad az ellenzéki közvélemény egy része, ha szerinte egy közszereplő nem, vagy nem megfelelően szolgálja a kormányváltás ügyét – majd meglepődik azon, hogy a tudásomat hasznosítja az Európai Parlament egyik képviselője.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!