150 ezerre lehet pályázni elektromos bringák vásárlásához

2021. január 3. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírásának második körében 2021. január 4. és 8. között várják a pályázatokat. Az első etapban közel 110 millió forintot osztottak szét, 1019 pályázatot támogattak, írja az ITM közleménye.

A közleményből nem derül ki, pontosan hol és miként kell leadni a pályázatot, csak annyi, hogy ezen az oldalon keresztül zajlik majd a pályázati folyamat.

UPDATE: itt van a pályázati információ a leadáshoz!

„A támogatói okiratok aláírása és a támogatások kifizetése folyamatosan zajlik” – fogalmaz a közlemény szerint Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Január 4. és 8. között magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.

A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig.

Húsz munkanapon belül döntenek a pályázat támogathatóságáról, majd újabb 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadják a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázó részére.

Nagyon sokféle elektromos bicikli kapható, az olcsóbbak kb. 150-200 ezer forintba kerülnek, de a jobbak egymillió forint felettiek.

A Telex további híreit itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!