Lázár János lett a makói fürdő fejlesztéséért felelős kormánybiztos

2020. december 30. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Új feladatot kapott Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője. Kormánybiztosként fogja felügyelni a makói Hagymatikum bővítését, és forrásokat kell szereznie a makói turizmus fejlesztésére – erről a Facebook-oldalán számolt be.

Lázár a vele készült interjúban azt mondta, már eddig is sokat dolgozott azért, hogy Makó fejlődjön. „Miniszterelnök úr azzal hívott föl, hogy a kormányzatban úgy ítélik meg, a gazdaság újraindításához szükség van a turizmus fejlesztésére. Ebben a dél-alföldi régiónak: Gyula, Makó, Mezőhegyes és Szeged térségének ebben döntő szerepet szánnak. Az volt a kérdés hozzám, hogy vállalnék-e többletmunkát a makói fürdő fejlesztésében.

Kormányzati szinten úgy ítélik meg, lassan halad a beruházás”

– mondta Lázár, aki hozzátette, hogy az első kormányhatározat 2015-ben született meg a fürdő fejlesztéséről, annak érdekében, hogy Makovecz Imre és a makóiak álma megvalósuljon. „Most, öt évvel később jutottunk el oda, hogy konkrét lépeseket kell tennünk, ha azt akarjuk, hogy ez a következő másfél-két évben megvalósuljon. Öt évig nem történt egy kapavágás sem, és most a miniszterelnök azt várja tőlem, hogy a beruházás fölgyorsuljon” – jelentette ki.

Lázár elmondta, hogy a kiviteli tervek már elkészültek, volt egy sikertelen közbeszerzési eljárás, most pedig az a legfontosabb, hogy hiányzik 9 milliárd forint a megvalósításhoz. Első dolga lesz ennek a pénznek az előteremtése, ha ez sikerül, akkor néhány hónapon belül elkezdődhet az építkezés.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!