Három év alatt senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként a kirabolt letelepedési cég ügyében

2020. december 30. – 19:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint három éve, 2017. április 7-ről 8-ra virradó éjszaka törtek be az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Hajós utcai irodájába, ahonnan több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek a betörők.

Demeter Márta az LMP országgyűlési képviselője idén december közepén kérdezett rá a legfőbb ügyésznél, hogy áll a nyomozás, és hallgattak-e ki bárkit is gyanúsítottként. Polt Péter legfőbb ügyész csupán annyit válaszolt, amit egyébként eddig is tudni lehetett. Vagyis, hogy az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik a nyomozás, és

eddig senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Ennél több információt a nyomozás érdekeire hivatkozva azonban nem osztott meg Demeterrel.

Az Arton Capital külföldi üzletembereknek 90-120 millió forintnyi euróért cserébe árult magyar letelepedési engedélyeket, amivel aztán az üzletemberek szabadon mozoghattak egész Európában, a pénzt pedig öt év után visszakapták. Az Arton arab országokban, Afrikában és Ázsia egyes részein is árulta a magyar kötvényeket.

Az Artont összefüggésbe hozták már Habony Árpáddal és Rogán Antallal is, ugyanis Kosik Kristóf járt el ügyvédként az Arton ügyeiben, aki korábban Habonynak és a V. kerületi önkormányzatnak is dolgozott Rogán polgármestersége idején. A Habony–Rogán-körhöz való kötődésre utal az is, hogy Balogh Radosztina, az Arton ügyvezetője és egyik tulajdonosa Rogán Antal egyetemi évfolyamtársa volt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!