A tiltás ellenére is sokan szánkóztak a mátraszentistváni síparkban

2020. december 29. – 23:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei tél eddig nem igazán bővelkedett havazásban Magyarországon, azonban pár embernek egy pici hó már elég volt ahhoz, hogy bemásszanak a mátraszentistváni hópark területére szánkózni. Legalábbis ez derül ki a park elkeseredett Facebook-bejegyzéséből.

A bejegyzésből kiderül, hogy ugyan 7-8 ezer köbméter technikai havat sikerült hóágyúzással létrehozni a környéken, de mivel csak egy napon volt kellően hideg, a megfelelő működéshez ez kevés volt, és nem tudott kinyitni a park. Ez azonban nem tántorított el sok szülőt, akik a minimális hó ellenére szánkózni vitték a gyerekeiket a helyszínre.

A gond csak annyi, hogy a létesítmény zárva van, mert a hódombokat óvni kell, hogy esetleges hideg esetén meg tudjon nyitni a park. Ezt viszont sokan nem vették figyelembe, és átmásztak a kerítésen, hogy szánkózni tudjanak a helyszínen. A poszt szerint az emberek megtaposták a havat, a kerítést, leszaggatták a kaput, és kutyaürüléket hagytak maguk után.

Ezért a park a jövőben már biztonsági személyzettel védi a környéket, hogy ne törjenek be a helyszínre a minden áron szánkózni akaró szülők és gyerekek. A várható nyitással később jelentkezik a létesítmény.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!