Kövér szerint polgárháború zajlik Amerikában, amelyhez hasonló Magyarországon is lehet

2020. december 28. – 07:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Parlamenti ellenzéki tökmagjankókról és a nemzetállamokat lebontó globalista elitről beszélt Kövér László a Hírt Tv-ben Bayer Zsoltnak. A házelnök szerint az Európai Unió nem veszi tudomásul a nemzettudat jelentőségét, el akarja nyomni, pedig az Osztrák-Magyar Monarchia is részben épp azért bomlott fel, mert „a bécsi és pest-budai elit” nem vette komolyan ezt az erőt. Pedig az emberben ösztönös erő a közösséghez tartozás vágya, ami pusztító is lehet, ám ezt a vágyat békés mederbe terelhetik a demokratikus nemzetállamok – mondta a házelnök.

Amerika nyúlfarknyi történelme

Kövér az Egyesült Államok nemzettudatáról is beszélt, hangsúlyozva, hogy sosem élt volna szívesen ott.

Szerinte a mi fogalmaink szerint kérdéses, „hogy létezett-e valaha amerikai nemzet, vagy akár német vagy olasz. Talán francia igen, de most már az is bonyolult”. De az biztos, hogy amerikai nemzet európai és közép-európai értelemben nem létezik, mert

„olyan külsődleges abroncsok keretezik, amelyeknek a szétpattanása, mondjuk az olcsó benzin, vagy pedig az a mítosz, hogy ez a lehetőségek hazája és csak rajtad múlik, hogy mi lesz belőled, ez a mítosz bármikor szétpattanhat és akkor, bocsánatot kérek a durva szimbólumért, de egy tartós áramszünet után az amerikai büszke nemzet tagjainak tömegei válnak, hogy mondjam, csőcselékké, és randalíroznak, rabolnak ki, fosztanak ki boltokat, áruházakat, tehát, mindaz, ami most történik Amerikában, az szerintem elég régóta látható, egy kellő távolságból”

– de Kövér hangsúlyozta,tévedés volna, ha valaki azt gondolná, hogy ő ennek örül.

„Ha van amerikai nemzet mégis, akkor annak a nemzetnek számos olyan jó tulajdonsága van, ami nem véletlenül tette Amerikát a világ vezető hatalmává” – árnyalta a képet a házelnök.

„Az amerikai baloldal azonban azt a keveset is, ami Amerikát naggyá széppé és erőssé tette, azt szeretné a szemétdombra hányni azzal a kis nyúlfarknyi történelmével együtt, ami hajítani, ami ennek az országnak a sajátja”

– mondta Kövér.

A közvélemény-kutatások hazai eredményeit, amelyek szerint az összesített ellenzék két százalékponttal megelőzi a Fideszt, elsősorban befolyásolásnak, nem pedig tájékoztatásnak tartja. Szerinte külső erők fogják megkísérelni, hogy a magyarországi választásokat „illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék”.

„Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák”

De Kövér szerint, ha elvégzi a munkát a kormány és azok a választók, akik a kormány értékrendje szerint gondolkodnak, „akkor nem lesz okunk arra, hgy búslakodjunk 2022-ben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!