Szeles és esős lesz a hétfő, de kedden már kisüt a nap

2020. december 28. – 08:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn az ország jelentős részén erősen felhős vagy borult időre van kilátás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével minden megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki az erős, helyenként a 70 km/h-t is meghaladó széllökések miatt, írja az OMSZ.

A nap első felében lehetnek felszakadozások, elvékonyodások a felhőzetben. Délelőtt elsősorban az ország keleti felében fordulhat elő eső, északkeleten esetleg havas eső, majd hosszabb csapadékszünet után késő délutántól nyugat felől újra egyre több helyen várható csapadék. Ekkor már mindenhol eső lesz a jellemző.

Hétfő délutántól egy hidegfront előterében nyugatról kelet felé haladva egyre többfelé viharossá fokozódik (a Dunántúlon helyenként 80-85 km/h is előfordulhat) a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 11 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul.

Kedden napközben hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, majd délután délkelet felől ismét megnövekszik a felhőzet. Reggel, és estétől főként keleten, délkeleten várható eső. Az erős, néhol viharos déli, délnyugati szél délután mérséklődik.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!