Kikerült az intenzív osztályról az Újpesten megkéselt rendőr

2020. december 26. – 16:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kikerült az intenzív osztályról a csütörtökön megkéselt rendőr – osztotta meg a hírt Facebook-oldalán a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja.

Csütörtök reggel egy újpesti társasházba riasztották a rendőröket, miután egy férfi emeletről emeletre rohangált, és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. Két rendőr érkezett a helyszínre, ahol a zavartan viselkedő férfi rájuk támadt, és

többször is megszúrta késével a 26 éves őrmestert.

A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő lelőtte a 35 éves délegyházi férfit, aki a helyszínen meghalt. A Blikk szerint tíz lövést adott le a rendőrnő, ebből öt golyó találta el a támadót, a többi egy ajtóba ment.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sebesülésekkel vitték kórházba, több létfontosságú szerve is megsérült. Megműtötték, és pénteken ébresztették fel a mélyaltatásból. Péter első kérdése a BRFK Facebook-oldala szerint volt, hogy „mikor mehetek dolgozni”. Szombat reggel azt mondták az M1 Híradójában, hogy stabil a járőr állapota, de még nincs túl a nehezén.

A rendőr járőrtársát, a 23 éves őrmesternőt már korábban kiengedték a kórházból. Ő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került, miután lelőtte a támadót.

A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Mielőbbi felépülést kívánt a két rendőrnek Déri Tibor, Újpest polgármestere szombaton. Facebook-oldalán azt írta, „köszönjük tisztes helytállásukat, Újpestért végzett munkájukat!

Az ünnepek után pedig Újpest Önkormányzata nevében méltóképpen szeretnénk megköszönni helytállásukat.”

Az Újpest Médiának arról beszélt a momentumos polgármester, hogy még december 24-én egyeztetett Hajdú Károly IV. kerületi rendőrkapitánnyal, és az újpesti polgárok nevében köszönetét fejezte ki.

Délegyháza polgármestere is megszólalt az ügyben. Riebl Antal azt írta, „Délegyháza Község Önkormányzata elismerését és háláját fejezi ki a hős rendőröknek, akik megállították Újpesten a késelős ámokfutót.

Sajnáljuk, hogy az elkövető – bár nem tudjuk személy szerint ki az – délegyházi illetőségű.

A lehető legelső alkalommal – önkormányzatunk képviseletében – döntést fogok hozni arról, hogy a sérülést szenvedett rendőrt és az életét megmentő járőrtársát megfelelő anyagi elismerésben is részesítse községünk.”

Frissítés: 1 millió forintot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és járőr társának Mága Zoltán hegedűművész a január 1-jei online Újévi Koncertjének bevételéből. „Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó” – fogalmazott Mága Facebook-bejegyzésében.

Kezdeményezéséhez a Szolgálat-teljesítés Közben Alapítvány is csatlakozott, 500 ezer forintot ajánlott fel a két rendőrnek.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!