Visszavonta egyik miniszterelnöki biztosának kinevezését Orbán

2020. december 25. – 13:13

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonta Galambos Dénes volt fideszes parlamenti képviselő miniszterelnöki biztosi kinevezését 2020. december 31-ei hatállyal Orbán Viktor, vette észre a szerdai Magyar Közlönyben a Magyar Hang. Galambost még 2018-ban nevezték ki Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává.

A miniszterelnöki biztos egyik feladata a térségben működő iparvállalatok működésével, fejlesztésével összefüggésben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetések lebonyolítása volt. Indoklás nem szerepel a döntésben.

A térségben mindenesetre van egy vállalat, ami az elmúlt hetekben komoly figyelmet kapott. A dunaújvárosi ISD Dunaferr Zrt. közvetve-közvetlenül mintegy 25 ezer embernek biztosít megélhetést, viszont súlyos problémákkal küzd már egy ideje. Jelenleg nincs elfogadott 2019-es mérlege a cégnek, nincsenek kellő számban igazgatósági, felügyelőbizottsági tagjai, közgyűlés által választott vezetői, a dolgozóknak nincs kollektív szerződésük, a bérek akadoznak, a társaság képtelen közgyűlést tartani. Ennek részleteiről és hátteréről ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!