Rekord közelében lesz a karácsonyi meleg

2020. december 24. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lenne igazi a 2020, ha beérné az átlagos időjárással december 24-én. Persze, nem az egyébként a 20. században sem túl gyakori fehér karácsony felé mozdul el az idő, hanem a másik irányba: csütörtökön akár 16 fokos meleg is lehet – derült ki a Met.hu előrejelzéséből. Ettől függetlenül nem lesz szép az idő: délelőtt, főleg északon, északkeleten várható kisebb eső, délután már az ország többi részében is kell számítani nagyobb csapadékra. Éjfélig elsősorban az ország déli, délnyugati felén jelentősebb mennyiségű csapadék hullhat.

Délutántól a szél nyugatira, északnyugatira fordul, a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő. Késő estére 5 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

A legmelegebb ponton a hőmérséklet közel lesz az 1958-ban Békéscsabán mért rekordhoz, a 17,7 fokhoz. És ennek megfelelően jó messze lesz az 1963-as putnoki hidegrekordtól: akkor a Szenteste -26,6 fokkal köszöntött be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!