Kétmilliós nyomravezetői díjjal keresi a rendőrség azt, aki több ezer liter fáradt olajat öntött ki a Ráckevei-Soroksári Duna-ágnál

2020. december 22. – 08:37

frissítve

Kétmilliós nyomravezetői díjjal keresi a rendőrség azt, aki több ezer liter fáradt olajat öntött ki a Ráckevei-Soroksári Duna-ágnál
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Valamikor 2020. december 10. és 12. között önthetett valaki több ezer liter olajat a Ráckevei Duna-ágba Szigetszentmiklós magasságában. Az olaj ugyan a nyílt vízre nem jutott ki, de 1800 négyzetméteren örökre elpusztított egy úszólápot. A történtek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság környezetkárosítás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és hogy nagyobb eséllyel azonosíthassák az elkövetőt, a keddi közleményük szerint felajánlottak nettó kétmillió forint nyomravezetői díjat.

Az összeget az kaphatja meg, „aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát Budapest rendőrfőkapitánya fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.”

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A rendőrség kéri, hogy akinek információja van az elkövetőről vagy a bűncselekményről, az tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es központi segélyhívón.

Pfeifer Rikárd polgári természetőr korábban arról beszélt, hogy ők is nyomravezetői díjat gyűjtenek. Mostanra Pfeifer 4 millió 170 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információval rendelkezik arról, hogy ki követhette el a szennyezést.

A történtekről és az olajszennyezés következményeiről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!