Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű rendészeti központ épül Sopronban

2020. december 22. – 09:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új rendőrségi központ építéséről döntött a kormány, a részletek hétfő este jelentek meg a Magyar Közlönyben. A Sopron Rendészeti Integrált Központ építésével kapcsolatos hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították, így a kormányrendelet szerint a beruházáshoz

nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, és településképi véleményezési eljárást sem kell lefolytatni.

A döntés érinti többek közt a természetvédelmi, az örökségvédelmi, a vízügyi és az építésügyi hatósági eljárásokat is, így ezeket is jóval gyorsabban, egyszerűbben tudják majd lefolytatni.

A beruházás előkészítéséhez 480 millió forintot különített el a kormány az Országos Rendőr-főkapitányságnak, az épület a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tulajdonába kerül majd.

A megvásárolt ingatlanon a rendelet szerint „a környezetre jelentős hatást nem gyakorló épületek és azok kiszolgáló épületei, építményei helyezhetők el”, a beépítettség megengedett legnagyobb mértéke 40 százalék lehet.

Az előzetes régészeti feltárásokat a Soproni Múzeum végzi majd el.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!