Sűrűbben közlekednek a Normafára a BKK járatai az ünnepek alatt

2020. december 21. – 13:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az év végi ünnepekhez igazodnak a vonatok, a távolsági buszok és a balatoni komp menetrendje is. A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend érvényes.

Változik a Volánbusz-járatok közlekedési rendje is: december 24-én a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek csak az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban. December 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg december 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a buszaik. Azt javasolták, hogy a pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében az utasok a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg.

A téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 5. helyett két nappal tovább, január 7-éig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanulóbérleteket, valamint a december második felére váltott félhavi bérleteket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken azt közölte, hogy ebben az időszakban a szokásos ünnepi menetrendek szerint indulnak a járataik. December 21. és 23. között az iskolaszüneti, december 24-én szombati, december 25–26-án és január 1-jén a vasárnapi/ünnepnapi, december 27. és 31. között az iskolaszüneti, illetve az év végi menetrendek érvényesek.

A kedvelt budapesti kirándulóhelyekre, mint például a Normafa, a Margitsziget és Fenyőgyöngye, sűrűbb közlekedést biztosítanak.

Karácsonykor és szilveszterkor rövidebb ideig jár a balatoni komp Szántód és Tihany között. December 24-én és december 31-én Szántód felől 7–15 óra, Tihany felől 7.15–15.15 között indulnak a járatok óránként. Január 1-jén Szántód felől 10–17 óra, Tihanyból 10.15–17.15 között közlekednek a kompok óránként. A többi napon normál téli menetrend szerint, szintén óránként jár a komp: Szántód felől 7 és 17 óra között, Tihany felől 7.15 és 17.15 között. A menetidő 8 perc. (MTI)

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!