Fegyverrel rabolt ötezer forintot egy virágboltból, vádat emeltek a kirúgott jogász ellen

2020. december 21. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 május 21-én Szegeden egy engedély nélkül tartott pisztollyal felfegyverkezve akart kirabolni egy postát, majd két nappal később egy virágboltot rabolt ki.

A vádirat szerint a jogász végzettségű szegedi vádlott alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt pszichiátrián is kezelték. A gyógyszereit azonban nem szedte, az italozása miatt a házassága megromlott és 2020 márciusában a munkahelyéről is elbocsátották.

Zsákmány nélkül kiment, majd a kerékpárjával hazahajtott

Miután a tartalékait felélte, a férfi kétségbeesésében úgy döntött, rablással szerez pénzt. Az otthonában engedély nélkül tartott egy pisztolyt, amit 2020. május 21-én délelőtt magához vett, és napszemüveget, szájmaszkot viselve megjelent egy szegedi postán. Ügyfél nem volt a postán, három alkalmazott volt bent, amikor belépett. Odament az egyik ügyfélablakhoz, a pisztolyt rászegezte a postás hölgyre, és pénzt követelt.

Miközben a sértett a pénzes fiók kinyitására készült, a vádlott ellépett az ügyfélablaktól és elnézett a bejárati ajtó felé, hogy ellenőrizze, nem érkezik-e ügyfél a hivatalba. A vádlott figyelmének elterelődését kihasználva a postás hölgy felállt és a kolléganőivel együtt kirohant a hátsó ajtón az utcára, ahol segítséget kértek a járókelőktől. A vádlott ezt látva zsákmány nélkül kiment, majd a kerékpárjával hazahajtott.

Ötezer forint egy virágboltból

A sikertelen rablás után két nappal a vádlott szájmaszkot viselve egy szegedi virágüzletbe ment be, ahol a korábbi rablásnál használt pisztolyt rászegezte a pult mögött álló hölgyre és felszólította, hogy adja át a bevételt. A sértett a pénztárgépből 5 db 1.000 forintost adott át a vádlottnak és közölte, több pénzt nem ad. Eközben az üzlet hátsó részében tartózkodó másik alkalmazott felhívta a segélyhívót. Ezt a vádlott is észrevette, és az 5.000 forinttal elsietett a helyszínről.

A rendőrök a vádlottat még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán a rablásokhoz használt fegyvert és a pisztolyhoz tartozó lőszereket is lefoglalták.

Fegyházba kerülhet

A letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére, fegyveres rablás kísérletével, fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolja.

Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a pisztolyt és a lőszereket is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!