Semjén Zsolt szerint Gyurcsány lelki Trianont okozott, és új nemzetpolitikát kellett miatta építeni

2020. december 20. – 12:04

Másolás

Vágólapra másolva

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes a kormány nemzetpolitikai intézkedéseiről beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol az elmúlt tíz év összefoglalóját gyurcsányozással kezdte.

A nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős Semjén azt mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején porig rombolta a nemzetpolitikát, ezért 2010-ben nem tatarozni kellett, hanem új nemzetpolitikai filozófiát kellett felépíteni.

Semjén szerint:

  • Gyurcsány manifeszt nemzetárulást követett el és lelki Trianont okozott, amikor saját nemzete ellen kampányolt 2004-ben a külhoni magyarok állampolgárságáról szóló népszavazáson
  • Gyurcsányban mondhatni hungarofóbia van, a nemzet ügyeivel és a külhoni magyarsággal kapcsolatban pedig idegenség.
  • Gyurcsány miatt megszakadt a magyar-magyar párbeszéd, mert nem hívta össze a Magyar Állandó Értekezletet

Semjén felidézte, hogy a Fidesz és a KDNP 2010-ben első lépésként kiterjesztette az állampolgárság lehetőségét a szavazati joggal együtt minden magyarra, bárhol él a világban.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, a mai kormány nemzeti alapon álló politikát folytat, melyben a magyar állam értelme és célja a nemzet fennmaradása és a magyar emberek életminőségének javítása. Arról beszélt, hogy több törvénnyel és jogszabállyal nyilvánvalóvá tették az egy, oszthatatlan magyar nemzet valóságát.

Semjén szerint a külhoni támogatáspolitkának négy eleme van:

  • az identitás megerősítése (pl. óvodák, iskolák, templomok építése, felújítása)
  • gazdasági támogatás (Semjén szerint minden külhonban befektetett forint 50 fillérnyi GDP-növekedést hoz a magyar gazdaságnak)
  • etnikai alapú magyar pártok támogatása
  • honosítás.


„Több mint egymillió-egyszázezer nemzettársunk vált honfitársunkká és polgártársunkká”, teljes jogú állampolgársággal, szavazati joggal” – mondta Semjén Zsolt, aki szerint történelmi igazságszolgáltatás is történt az állampolgárság megadásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!