Maximum a hegyekben lehet fehér karácsony

2020. december 20. – 18:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország döntő többségén nem lesz hó karácsonykor, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében – december 25-én, karácsony első napján néhol fordulhat elő havas eső, illetve hó, majd a hét végére több helyen akár mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő.

Az előrejelzés szerint hétfőn marad a hosszú ideje tartó szürkeség, de a szitálás mellett néhol gyenge eső is előfordulhat. A felhőtakaró kedden is marad az ország fölött, ám ekkor már az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé is várható eső.

Szerdától az északkeleti tájak kivételével átmenetileg szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, több órára a nap is kisüthet, estétől azonban mindenütt ismét beborul az ég.

Csütörtökön, szenteste napján visszatér az eső, majd pénteken, karácsony első napján elsősorban a hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas esőbe, hóba is válthat a csapadék.

Szombattól a legalacsonyabb nappali hőmérséklet mínuszba is átfordulhat, vasárnap – amikor nem várható csapadék – a felélénkülő szél mellett mínusz hét fokig hűlhet helyenként a levegő hajnalra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!