Autós üldözés végén gyalog fogták el a rendőrök azt a férfit, akinek már a börtönben kellett volna ülnie

2020. december 20. – 14:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesti rendőrök egy olyan férfit fogtak el a IX. kerületi József Attila-lakótelepen, aki ellen két elfogatóparancs is érvényben volt. Tizenhat perces üldözés után fogták el.

A pesterzsébeti járőrök 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót Budapest XX. kerületében, a Lázár utcában, de a sofőr gázt adott és elhajtott, írta a Police.hu.

A rendőrök több kocsival vették üldözőbe. A férfi a IX. kerületi Kosárka sétányig jutott, ahol kiugrott a kocsijából, és gyalog próbált menekülni. Néhány száz méter megtétele után viszont már elfogták a rendőrök az Aranyvirág sétányon. 9 óra 33 perc volt ekkor.

A menekülő kék autója a rendőrség által közrefogvaFotó: Hatos Zsófi/olvasói fotó
A menekülő kék autója a rendőrség által közrefogvaFotó: Hatos Zsófi/olvasói fotó

Ezután gyorsan kiderült, hogy miért menekült. A 28 éves H. Máté ellen két elfogatóparancs volt érvényben – ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia.

A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indít eljárást. H. Mátét a büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!