Hatalmas tömeg indult haza, a Balkánra, négy-öt órát kell várni a szerb határon

2020. december 20. – 08:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a járványügyi szabályok változása miatt várakozás alakult ki több határátkelőhelyen Szerbia irányába vasárnap reggel.

A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyautóval utazóknak öt, az autóbusszal érkezőknek négy órát kell várakozniuk, közölte a rendőrség az MTI-vel. Egyórás sorra számíthatnak az autóbusszal Magyarországra érkezők is. A teherforgalomban a kilépő oldalon ötórás a sor.

Az ásotthalmi átkelőnél egy, a tompainál három óra várakozásra számíthatnak a személyautóval utazók. Tompánál a teherforgalomban mindkét irányban egy óra a várakozás.

A szerb kormány a járványügyi szigorításokat egy nappal elhalasztó döntése alapján hétfőtől az országba belépni kívánó külföldi állampolgároknak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a határon, a szerb állampolgárok viszont akár teszt nélkül is hazatérhetnek, ám akkor tíznapos karantén vár rájuk.

Az MTI az RTS szerb közszolgálati televíziót idézi, amely szerint a sok igyelmeztetés dacára hatalmas tömeg indult haza az ünnepekere,a szlovén-horvát határon szombaton 7-8 órát, de a horvát-szerb, a horvát-boszniai határon is órákat kellett várni a határátlépésre.

Főleg török, észak-macedón, szerb és boszniai állampolgárok indultak haza gépkocsival, ilyenkor két-három hetet vagy akár egy hónapot is otthon töltenek.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma vasárnapra Szerbiában 3888-cal, 296 ezer 528-ra, Koszovóban 345-tel, 48 ezer 682-re, Észak-Macedóniában 815-tel, 77 ezer 949-re, Montenegróban 319-cel, 43 ezer 709-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 643-mal, 105 ezer 520-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 52-vel 2632-re, Koszovóban nyolccal 1248-ra, Észak-Macedóniában hússzal 2274-re, Montenegróban néggyel 624-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 42-vel 3549-re nőtt.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!