Elbocsátották a színművészeti egyik tanárát

2020. december 19. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy elbocsátásról” címmel adtak ki közleményt szombaton a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói. Azt írták le benne, hogyan küldték el kollégájukat, Faur Annát.

A doktorjelölt Faur Annának december 14-ig három hónapos próbaidős szerződése volt, de már négy éve folyamatos jogviszonyban állt az Egyetemmel. A közlemény szerint 2017-től kutatóként dolgozott egy három éves európai kutatásban, ajánlásokat és módszertant fejlesztett arra, hogyan kellene megreformálni a Nemzeti Alaptantervben a média- és drámaoktatást, most jelenik meg az SZFE kiadásában „Pedagógiai problémák feldolgozása filmes eszközökkel” címmel a kutatáshoz kapcsolódó tanulmánya.

Faur nemrég hat hónapos passzív gyeden volt, kétéves ikergyerekei vannak. Szeptembertől oktatói státuszban, négy órában folytatta a munkát a Film- és Médiaintézetben, tagja volt a Minőségmenedzsment Tanácsnak.

November 30-án postán kapta november 25-re datált azonnali hatályú elbocsátását, melyet Novák Emil megbízott rektorhelyettes írt alá. Az oktatók közleménye szerint december 1-én az SZFE Minőségmenedzsment Tanácsa levélben kérte Nováktól a felmondás visszavonását szakmai és emberi érvekre hivatkozva. „Faur Annát Novák Emil még aznap találkozóra hívta, amit a megbeszélés napjának reggelén egy SMS-ben lemondatott, majd telefonon üzente, hogy újra fogja hívni. Pár nap múlva a HR osztály a kilépő papírjaival kapcsolatban kereste” – írják.

Azóta hiába érdeklődött Faur Anna levélben az elbocsátás indokairól, hiába írt újabb levelet két oktató Novák Emilnek, választ már nem kaptak, csak Faur Annának érkeztek meg postán a kilépő papírjai.

„Méltatlan, kicsinyes, szakmai szempontból elfogadhatatlan a döntés. A látszólag jogszerű eljárásból hiányzik az emberség” – fogalmaznak az SZFE oktatói.

Az ügyben munkaügyi per indul, Faur Anna képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért vállalta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!