Versekkel, dalokkal búcsúztatják színészkollégái Pécsi Ildikót

2020. december 18. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Katolikus szertartás szerint, szűk családi körben temetik el Márisbesnyőn a Kossuth-díjas Pécsi Ildikó színésznőt, aki december ötödikén halt meg. Férje, a júliusban elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos mellé helyezik. Mindketten Gödöllő díszpolgárai voltak, de az egykori híres színész, Hegedűs Gyulát a máriabesnyői sírkertben helyezték örök nyugalomra, ezért választotta azt a helyszínt Pécsi.

Pécsi Ildikó, Fotó: MTI/Zih Zsolt
Pécsi Ildikó, Fotó: MTI/Zih Zsolt

Fogadott fia, L. Péterfi Csaba azt mondta a Ripostnak, hogy Papadimitriu Athina, Pálos Zsuzsi, Bencze Ilona, Gregor Bernadott versekkel, dalokkal búcsúznak a 80 éves színésznőtől. A Talamba együttes és L. Péterfi is elköszön majd tőle. Feállítanak egy ravatalt is, ott tisztelői búcsúzhatnak el tőle.

Pécsi Ildikó rendkívül népszerű és sokat foglalkoztatott film- és tévészínésznő volt, a legelső magyar szélesvásznú filmben, az 1962-ben bemutatott Az aranyemberben is nagy szerepet kapott: Tímár Mihály szerelmét, Noémit alakította 22 évesen. Országos és áttörő népszerűséget a tévésorozatok hoztak neki, például a nyolcvanas évekbeli Linda című sorozatban Klára karaktere.

A Népszabadságnak adott 1981-es interjúban a művészetének lényegéről így fogalmazott: „A színészet szolgálat — a közönség, vagy ha úgy tetszik, a közösség szolgálata. Ennek kell alárendelni mindent: egyéni becsvágyat, hiúságot, tehetséget, sikert... ”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!