Megdöbbentő körülmények között tartotta az állatait egy férfi Tiszaeszláron

2020. december 17. – 14:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatos ellenőrzés alá vont egy tiszaeszlári állattartó telepet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, miután egy bejelentés után tartott vizsgálat során kiderült, hogy a tulajdonos szörnyű körülmények között, bármiféle engedély nélkül tartotta az állatokat – írja az MTI.

Az ellenőrzés során a kormányhivatal szakemberei megdöbbentő állapotokkal szembesültek, a telepnek sem kerítése, sem fertőtlenítésre alkalmas beléptető kapuja nem volt, így az ott tartott kecskék, juhok, libák és kacsák szabadon járhatnak legelni – akár a másfél kilométerre lévő termőföldekre is. A telep ráadásul tele volt szeméttel, mindenfelé gépjárműroncsok, állati melléktermékek, tetemek és csontok hevertek. Az elhullott állatok egy része a telepen láncon tartott kutyák elé volt vetve, nekik semmilyen búvóhely nem állt rendelkezésre. A telep tulajdonosa az ellenőrzés során nem tudott az állattartáshoz kapcsolódó dokumentációt bemutatni, és az is kiderült, hogy a betegség jeleit mutató állatokat legalább fél éve nem látta állatorvos.

A hatóság a helyszínen azonnali hatállyal felszólította a telep tulajdonosát az ott uralkodó helyzet megszüntetésére, a kormányhivatal pedig a helyszínen tapasztalt jogsértések megállapítása után határozatban kötelezte az állattartót az állatok állatvédelmi és állategészségügyi jogszabályszerű tartására, illetve az állati melléktermékek jogszabályoknak megfelelő kezelésére. Az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás a rendőrségen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!